I made this widget at MyFlashFetish.com.

Orang2 yang sangat cun!!!!! TQ sudi follow mama

Thursday, 30 June 2011

~Bila belum menjadi rezeki kita~

Tadi masa mama tengah BW kat blog kengkawan...
Mama terjumpa 1 n3 pasai lama kawen tapi lom ada rezeki....

ermmmm... sebenarnya walaupun mama dah ada anak dara sorang ( dgn 1 married), tapi mama n hubby sangat.. n tersangat inginkan zuriat lagi.... tapi dah 3 tahun mencuba n terus mencuba nampaknya belum menjadi rezeki kami.... Setiap hari mama berdoa supaya kami di kurniakan zuriat lagi... Mama tau fmly hubby mama pun dah syak lain mcm.... tapi mama n hubby tetap berusaha.... sbb doktor dah sahkan kami normal... cuma blom ada Rezeki..... 
Tapi kadang2 mama cukup terkilan ngan masyarakat sekeliling...yea lah ada anak ramai di cemuh nya.... bila x dew anak aka anak sikit di katanya kita mcm2.... tapi itulah manusia kan.... mama redha..

Ayat2 pedih tu selalu dah menusuk lubang telinga mama nie...
tapi jawapan mama senang jew :
" kalo lah buat anak tu mcm masak nasi, dah lama saya buat!!! tapi benda ni kita cuma mampu rancang...Allah yg punya segalanya..... kalo Dia x bagi, walaupun puas kita merayu n memohon, apa kita mampu buat sbb kita juga hambanya" ahahhahahahaa.... 

kan x pasai2 mama dah jadi ustazah x bertauliah....

Mama juga sangat faham naluri hubby untuk menjadi seorang ayah.. betullah kami dah ada anak dara sorang tu.... tapi Hubby pun punya keinginan untuk mendapatkan zuriat sendirikan... mama sangat faham itu...
Kalau lah hati mama ni boleh di scan dah lama paparkan kat sini betapa mama tersangattttt teringin untuk merasai sekali lagi saat berbadan dua...... ermmmmm!!!

Mama teringat lagi gurauan kwn2 baik mama @ HQ.... Tahun 2011 kami ( geng diva perahsan sekejeap
nak beramai2 peknen.. ahahhahaaa tapi masin mulut Pengerusi kami.... Skrg dia dah berbadan dua pun.. opsss silap berbadan tiga...( siap kembar tuh ), lepas tu, sorang demi sorang ikut.... kecuali mama!!!
c!!! betapa kuciwanya mama.... taapi sebagai hambaNya.. mama pasrah....


apapun mama tetap akan terus berusaha....

3 insan yang comel:

TiNie said...

hai mama..

x yah la sdih2 mama..at least mama dah pun merasai pengalaman mengandung, morning sickness, mengidam, beranak n ada baby sndiri..ktorang masih blum pernah ada pengalaman macam tu. sama2 la kita berdoa yer..InsyaALLAH, jika Allah izinkan pregnant la kita nanti..

mama ieqa said...

tinie :- ya insyaallah......mama pun doakan tinie cepat2 dpt timang bb sendiri

Mama Gee said...

samalah kita..kita ni golongan yg senaseb... :)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...