I made this widget at MyFlashFetish.com.

Orang2 yang sangat cun!!!!! TQ sudi follow mama

Wednesday, 29 August 2012

bekpes yang meletop.....


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Salam bahagia uols....
Mama senang hati pagi ni... wahhhh sebabnya???

perut dah kenyang... hati pon sonang laa kenn...
ahaksss..
Kata kak mama " untungnya makan pree tetiap hari"
hah dah naseb badan kan... syukurr ya Allah...
hik2 menu pree pagi ni mmg kedebammbomm pada mama laa..

cer tengok kalo x cayaa...


"ROTI BELANTIK SINGLE"

ahahhaaa uols ado???? roti nya, kuahnya.. memang menepati anak tekak mama...


see...... tetiba rasa nak makan charkoteaw lak..... yummy......


ALHAMDULILLAH MAMA MASIH ADA KAWAN2 YANG SANGAT BAIK HATI

Tuesday, 28 August 2012

Cerita Raya....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia... 
Mama harap uols semua sihat2 jew selepas cuti Raya untuk tahun ni...
Semoga kita semua akan bertemu lagi dengan Ramadhan dan Syawal untuk tahun akan datang.. insyaallah..

Mama seronok baca cerita raya kawan2 blog yang lain... meriah ja kan...

pastu terus mengidam nak buat cerita raya mama... walupun haremm x syiokkk... ahahhaa
tapi itu laaa adeakukesahh..... nak jugak buat n3 pasai raya...

so.. harap korang x muntoh ijo lah yea tgok gambaq raya mama ni...

gambar2 raya adalah sekali harung...
mama cuma bercuti di hari raya pertama dan kedua sahaja.. Raya 1st kat sebelah family mama, & Raya 
ke  -2 adalah sebelah family cik abang.....


bersama chenta hati mama.... 

 bersama buah hati mama....


bersama MIL dan iparduai mama 

 bersama family sebelah mama... dah besar2 anak2 dara tu...

kerja 2 org budak yg tatau nak snap gambaq kat mana...
thn2 sebelum ni kami adalah ramai... tp thn ni slps wani kawen n beraya ngan Family mertua,
Norma lak lam pantang huhuuhuhu tggl laa kami...

Tiga  4 dara pingitan.......... 
muahahhaaa yg baju ijo tu perasan jew hokay!!!!

bersama sepupu sepapat mama....


menu wajib ayaq tangan mak mama... ketupat pulut... 

 dan laksaaaaaaaaa!!!!!!


ni mee kuah sepupu mama...
sedap hokay!!!!

okay itu jew... Rya ke 3 mama dah melepak kat pejabat.... ehehhee

SLPS 4 TAHUN KAWEN... TAHUN PERTAMA BERAYA X DAPAT BUNGA....

Sunday, 26 August 2012

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

entry melekat sampai lepas raya yeaa...


Salam Aidilfitri 
Maaf Zahir & Batin 
buat semua 
Sahabat2, Kawan2, Teman2 
yang sudi singgah ke blog mama ni....

Pesanan mama :

* Kepada yg akan pulang beraya ke kampung tu, hati2 memandu... Semoga perjalanan kalian akan lindungi Allah swt....

* Pulanglah berjumpa ibu dan bapa di pagi raya, mohon kemaafan, sesungguhnya kalian sangat bertuah kerana masih punya ibubapa untuk di cium tangan di pagi yang mulia...

okay la..Selamat Berhari Raya bersama insan2 tersayang...

Monday, 13 August 2012

Warga baru ....utk 2012

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
Wahhh rajin mama ni kan 2 3 hari sebelum nak bercuti raya baru dapat mood nak buat marathon n3 yg tertunggak... ehhehee apapun layanzz kan jew la mood mama yg tunggang terbalik ni

okay mama nak tayang muka2 baru yang hadir dlm hidup mama untuk tahun 2012...

ini yang paling terbaru...
Nur Syaza Farzana Binti Hazmil
Cucu pertama mama #cucusdra la
Anak kpd Norma + Hazmil anak sedara mama...
8.8 2012.. 


ni mama syaza ngan mama awal Julai hari tu...

 anak adik mama... Mohd Danish.. Adik kepada Danisha...



Siti Arifah,,, anak abang ipar mama....



Nubhan Fariheen.. anak kepada BFF mama... Puan Zuhaiza..  


ni plak gambar bakal2 ibu....

apapun mama doakan kalian selamat melahirkan 
ya buat kak kin & hanim.. kwn opis mama...


seronok main ngan baby.. wlpn x dak baby sendiri..

Sunday, 12 August 2012

Raya yang ala kadar...

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uols....
Mama kembali dengan n3 cerita pasai raya.. ahhaha sebelum ni mama x berani nak cakap apa2 pasai persiapan raya sebab mmg zero.... ok bila dah ada isi.. meh la kita kongsi2 cerita ya...

Mama memang susah hati sblm ni sebab banyak masalah yang melanda dalam hidup #jiwakacoxberenti...
tapi Alhamdulillah rezeki Allah swt itu ada di mana2 kan... cuma kita perlu usaha, sabar dan tawakkal...

Setakat n3 ni mama taip, persiapan mama dah hampir sempurna...
# baju anak dara dah beli
#baju untuk mak dah beli
#baju mama pon dah beli
#kuih raya dah sangat banyak....

yang blom lagi :
#baju cik abg
#baju utk abah
#kasut mama & mak...

ok yang lain2 tu mama xnak pk.. yg mana leh guna, gunakan jew..

ni lew gambaq baju raya anak dara mama tu....
teruja sgt dia ngan warna ijo tu hbs sekali ngan mama dipaksa guna warna tu ehehhee...
apa2 ja lah anak oi...

ni kuih muih tradisional untuk mak...



Minggu lepas, mama ada Majlis Berbuka Puasa bersama Peserta Azamtani di Institut Pengurusan Peladang Sungai Petani....
Majlis yg sempoi tapi sempurna pada mama...ehehhe


ini lah family mama kt opis yg sgt best.... sayang uols..

mama + mama aya....
yang sangat cute dan baik hati....

motip mama kata mama aya sgt baik ati????

ahahhahaaa ni hah sebabnya...


 buah tangan untuk mama dr mama aya (wakil majikan )
untuk mama sebagai cenderahati buat MC katanya..
Tq ya mama aya....
sayang mama ketat2....mmmuuaahhhh....


HATI AKAN TENANG BILA KITA MEREDHAI APA YANG TERJADI

Sunday, 5 August 2012

Rasa macam... #nak jugak!!!!!

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uols...
Hari ni mama tetiba rasa mcm mengidam sesuatu.... ermmm rasa mcm nak sgt2..
ahahahhaa apa laa yg mama mengidam sangat ni kan?????
benda makan ke???
manatau kan kot2 bulan posa ni...

tapiiiiiii sebenarnya mama idam kan benda alah ni....

!

!
!

!
!

!

!


!


!


!

!


!




cer teka... apa???




jeng..jeng...jeng.....
alahhhhh ni hah.............
orang lain dh lama pakai kan... mama baru dok teringin...




kalo x leh yg atas tu...

yang bawah ni pon okay kot...



uwaaaa nak gajet raya....
tapiiiii cedeyyyy......

sebab


cik hubby kata : no money, no talk, no walk.... 
adoiyaii....

nampaknyaa kena himpun wet sendiri laa.... azam nihhh...
start hari ni kena simpan sehari 50 sen laa....
ekekkee agak2nya tahun bila nak leh beli erk...

TENGAH RASA GERAM NGAN PERANGAI MANUSIA YG PELIK2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...