I made this widget at MyFlashFetish.com.

Orang2 yang sangat cun!!!!! TQ sudi follow mama

Sunday, 4 November 2012

Cuci sawang....



لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl




Salam bahagia uols...... 
Dah bersawang blog mama ni...... Labah2 ni kan kalo tggal kejap jew mesti siap buat sawang.. ehhehe
erkk kejap ke mama tinggal blog ni??? rasanya dah berbulan bintang  dah kan....
Nasib la blog oii dapat tuan pemalas trahap gaban cirit nak update.... 

Hari ni baru dapat sedikit semangat nak menaip.... baru dapat mimpi semalam yg blog mama ni nak majuk kalo mama x update... ehehhee...
sO paksarelakan diri lah menaip.....padahal memang rindu sangat kot nak mencurahkan isi hati mama kat sini,,,, tapi apakan daya... keMALASan itu melebihi segalanya......

okay nampaknya lepas ni banyak la entry lama2 mengambil tempat di ruang2 n rongga kosong kat blog yang memang kosong <najwalatif>......

okay mama out dulu... nnt insyaallah akan ada entry lama2 yg akan menyusul......
tatatititutu..............

Tuesday, 11 September 2012

WW sept




لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl










Sunday, 9 September 2012

Manissss jew kan......

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uolss....
Adess.. hari ni mama telah diserang 1 penyakit yg paling merbahaya di abad ini....

Penyakit malas der.....
pastu bila kelebek punya kelebek kat gugle nun... jmpa lak benda sedap2 ni... uwaaa cam nak nanes taw.... teringin ja nak mamam benda manis2 ni..... (ko ni mmg kakimakanlamamaoii )

cer korang tgok.... mau la mama x terlioo...
sedap oooo
ini plak kuih peberet mama.... rasa cam nak balik buat pastu makan puas2 jaa...
nanti laaa share ngan anak dara mama..... leh pakat2 buat, pakat2 mamam kennn.... 
pastu sama2 membina badan... ehehhehee...



Apapun...... 
adakah korang mcm ni hari ni...





atau mcm ni.... tersipu2....

ataupon mcm ni......



apapun.. semoga hari kalian bersinar indah......


MOOD X DEW..... KENA TGGU GAJI BARU MOOD MAI BALIK AHAHAHA

Monday, 3 September 2012

Bila kita suka pertikaikan.........

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Salam bahagia uols...
Uolss msh dlm mood raye kew??? ehehhe apapun mood kembali keje tu kena " mestiii marii!!!!"
ehhee

mama terjumpa gambar ni kt FB td... rasa mcm ermmm sesuai jew utk trs mama simpan kt blog ni utk tatapan mama slps ni.. supaya mama akan sentiasa menasihati diri mama supaya jgn selalu pertikaikan apa yg org buat!!!..

ok uols pon leh la tgok n pikiaq...




NAK SELALU MENJADI MANUSIA YG REDHA...

Wednesday, 29 August 2012

bekpes yang meletop.....


لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl


Salam bahagia uols....
Mama senang hati pagi ni... wahhhh sebabnya???

perut dah kenyang... hati pon sonang laa kenn...
ahaksss..
Kata kak mama " untungnya makan pree tetiap hari"
hah dah naseb badan kan... syukurr ya Allah...
hik2 menu pree pagi ni mmg kedebammbomm pada mama laa..

cer tengok kalo x cayaa...


"ROTI BELANTIK SINGLE"

ahahhaaa uols ado???? roti nya, kuahnya.. memang menepati anak tekak mama...


see...... tetiba rasa nak makan charkoteaw lak..... yummy......


ALHAMDULILLAH MAMA MASIH ADA KAWAN2 YANG SANGAT BAIK HATI

Tuesday, 28 August 2012

Cerita Raya....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia... 
Mama harap uols semua sihat2 jew selepas cuti Raya untuk tahun ni...
Semoga kita semua akan bertemu lagi dengan Ramadhan dan Syawal untuk tahun akan datang.. insyaallah..

Mama seronok baca cerita raya kawan2 blog yang lain... meriah ja kan...

pastu terus mengidam nak buat cerita raya mama... walupun haremm x syiokkk... ahahhaa
tapi itu laaa adeakukesahh..... nak jugak buat n3 pasai raya...

so.. harap korang x muntoh ijo lah yea tgok gambaq raya mama ni...

gambar2 raya adalah sekali harung...
mama cuma bercuti di hari raya pertama dan kedua sahaja.. Raya 1st kat sebelah family mama, & Raya 
ke  -2 adalah sebelah family cik abang.....


bersama chenta hati mama.... 

 bersama buah hati mama....


bersama MIL dan iparduai mama 

 bersama family sebelah mama... dah besar2 anak2 dara tu...

kerja 2 org budak yg tatau nak snap gambaq kat mana...
thn2 sebelum ni kami adalah ramai... tp thn ni slps wani kawen n beraya ngan Family mertua,
Norma lak lam pantang huhuuhuhu tggl laa kami...

Tiga  4 dara pingitan.......... 
muahahhaaa yg baju ijo tu perasan jew hokay!!!!

bersama sepupu sepapat mama....


menu wajib ayaq tangan mak mama... ketupat pulut... 

 dan laksaaaaaaaaa!!!!!!


ni mee kuah sepupu mama...
sedap hokay!!!!

okay itu jew... Rya ke 3 mama dah melepak kat pejabat.... ehehhee

SLPS 4 TAHUN KAWEN... TAHUN PERTAMA BERAYA X DAPAT BUNGA....

Sunday, 26 August 2012

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

entry melekat sampai lepas raya yeaa...


Salam Aidilfitri 
Maaf Zahir & Batin 
buat semua 
Sahabat2, Kawan2, Teman2 
yang sudi singgah ke blog mama ni....

Pesanan mama :

* Kepada yg akan pulang beraya ke kampung tu, hati2 memandu... Semoga perjalanan kalian akan lindungi Allah swt....

* Pulanglah berjumpa ibu dan bapa di pagi raya, mohon kemaafan, sesungguhnya kalian sangat bertuah kerana masih punya ibubapa untuk di cium tangan di pagi yang mulia...

okay la..Selamat Berhari Raya bersama insan2 tersayang...

Monday, 13 August 2012

Warga baru ....utk 2012

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
Wahhh rajin mama ni kan 2 3 hari sebelum nak bercuti raya baru dapat mood nak buat marathon n3 yg tertunggak... ehhehee apapun layanzz kan jew la mood mama yg tunggang terbalik ni

okay mama nak tayang muka2 baru yang hadir dlm hidup mama untuk tahun 2012...

ini yang paling terbaru...
Nur Syaza Farzana Binti Hazmil
Cucu pertama mama #cucusdra la
Anak kpd Norma + Hazmil anak sedara mama...
8.8 2012.. 


ni mama syaza ngan mama awal Julai hari tu...

 anak adik mama... Mohd Danish.. Adik kepada Danisha...



Siti Arifah,,, anak abang ipar mama....



Nubhan Fariheen.. anak kepada BFF mama... Puan Zuhaiza..  


ni plak gambar bakal2 ibu....

apapun mama doakan kalian selamat melahirkan 
ya buat kak kin & hanim.. kwn opis mama...


seronok main ngan baby.. wlpn x dak baby sendiri..

Sunday, 12 August 2012

Raya yang ala kadar...

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uols....
Mama kembali dengan n3 cerita pasai raya.. ahhaha sebelum ni mama x berani nak cakap apa2 pasai persiapan raya sebab mmg zero.... ok bila dah ada isi.. meh la kita kongsi2 cerita ya...

Mama memang susah hati sblm ni sebab banyak masalah yang melanda dalam hidup #jiwakacoxberenti...
tapi Alhamdulillah rezeki Allah swt itu ada di mana2 kan... cuma kita perlu usaha, sabar dan tawakkal...

Setakat n3 ni mama taip, persiapan mama dah hampir sempurna...
# baju anak dara dah beli
#baju untuk mak dah beli
#baju mama pon dah beli
#kuih raya dah sangat banyak....

yang blom lagi :
#baju cik abg
#baju utk abah
#kasut mama & mak...

ok yang lain2 tu mama xnak pk.. yg mana leh guna, gunakan jew..

ni lew gambaq baju raya anak dara mama tu....
teruja sgt dia ngan warna ijo tu hbs sekali ngan mama dipaksa guna warna tu ehehhee...
apa2 ja lah anak oi...

ni kuih muih tradisional untuk mak...



Minggu lepas, mama ada Majlis Berbuka Puasa bersama Peserta Azamtani di Institut Pengurusan Peladang Sungai Petani....
Majlis yg sempoi tapi sempurna pada mama...ehehhe


ini lah family mama kt opis yg sgt best.... sayang uols..

mama + mama aya....
yang sangat cute dan baik hati....

motip mama kata mama aya sgt baik ati????

ahahhahaaa ni hah sebabnya...


 buah tangan untuk mama dr mama aya (wakil majikan )
untuk mama sebagai cenderahati buat MC katanya..
Tq ya mama aya....
sayang mama ketat2....mmmuuaahhhh....


HATI AKAN TENANG BILA KITA MEREDHAI APA YANG TERJADI

Sunday, 5 August 2012

Rasa macam... #nak jugak!!!!!

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uols...
Hari ni mama tetiba rasa mcm mengidam sesuatu.... ermmm rasa mcm nak sgt2..
ahahahhaa apa laa yg mama mengidam sangat ni kan?????
benda makan ke???
manatau kan kot2 bulan posa ni...

tapiiiiiii sebenarnya mama idam kan benda alah ni....

!

!
!

!
!

!

!


!


!


!

!


!




cer teka... apa???




jeng..jeng...jeng.....
alahhhhh ni hah.............
orang lain dh lama pakai kan... mama baru dok teringin...




kalo x leh yg atas tu...

yang bawah ni pon okay kot...



uwaaaa nak gajet raya....
tapiiiii cedeyyyy......

sebab


cik hubby kata : no money, no talk, no walk.... 
adoiyaii....

nampaknyaa kena himpun wet sendiri laa.... azam nihhh...
start hari ni kena simpan sehari 50 sen laa....
ekekkee agak2nya tahun bila nak leh beli erk...

TENGAH RASA GERAM NGAN PERANGAI MANUSIA YG PELIK2

Tuesday, 31 July 2012

Meeting kat Chalet Terapung....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam uols....
Salam Ramadhan yang ke 11 yea hari ni...
Tahun ni mama malasss sangat nak sanp gambaq menu utk berbuka..
kalo tahun lepas tiap2 hr mesti ada menu best2 kat blog... tahun ni 0....
apapun mama nak jugak share xtiviti mama sblm puasa hr tu...
kan ada mama bgtau mama kena outstation ke Chalet Terapung Segantang Garam kan... 
so jom uols layan gambar2 mama time kat sana...... Jamu mata x batal posa kan..kan... ahhahaa



 ok ni kt pintu masuk utama Chalet..


 nampak tenang sangat kat sini....



 posing dulu walopon gayat!!!!!


 jejaka2 malaya tgah berbincang isu2 hangit.... ehehhee

 nak jugek tumpang menyibuk...

 Kak CT yang sangat baik hati.... ehehhee + buah2an yg  bukan rezeki dia...

tengah meeting.... ( 1st meeting utk 3 hari berkenaan ) 


 makanan kat sini mama bg 99% dia punya sedap...
kalah otel 4 bintang uols...

 org tgh bz.. mama ngan kak2 mengulorrr 
makan buah dokong ngan manggis...


 makan tengahari yg sedap......
 tgok..... sume pinggan full ok.. ahahhaa

 ahahaa layan lunch sambil di alun ombak kecil... fening wehhhh!!!!


 ok time layan mabuk laut... kah2.... 
berbot lah kita pusing2 ataih ayaq..


 malam BBQ bersama bos2 dr KL

 jejaka2 tgh layan lauk.... bukan makan nasi pong!!!

 tukang2 masak yg berjasa malam tu..... erk.. betul ke ni????

@
@
@
@

opsss ni yang sebetul nya tukang2 masak malam tu...
yg kat atas tu tukang menyibuk hokay!!!

 ni bos2 yang sangat gumbira malam tu..

tengokkkkk..... ikan besoo oooo....

okay itu ja yg mama nak tunjuk....
apapun tetap best walau lps balik seminggu br hilang fening!!!!! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...