I made this widget at MyFlashFetish.com.

Orang2 yang sangat cun!!!!! TQ sudi follow mama

Tuesday, 31 July 2012

Meeting kat Chalet Terapung....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam uols....
Salam Ramadhan yang ke 11 yea hari ni...
Tahun ni mama malasss sangat nak sanp gambaq menu utk berbuka..
kalo tahun lepas tiap2 hr mesti ada menu best2 kat blog... tahun ni 0....
apapun mama nak jugak share xtiviti mama sblm puasa hr tu...
kan ada mama bgtau mama kena outstation ke Chalet Terapung Segantang Garam kan... 
so jom uols layan gambar2 mama time kat sana...... Jamu mata x batal posa kan..kan... ahhahaa



 ok ni kt pintu masuk utama Chalet..


 nampak tenang sangat kat sini....



 posing dulu walopon gayat!!!!!


 jejaka2 malaya tgah berbincang isu2 hangit.... ehehhee

 nak jugek tumpang menyibuk...

 Kak CT yang sangat baik hati.... ehehhee + buah2an yg  bukan rezeki dia...

tengah meeting.... ( 1st meeting utk 3 hari berkenaan ) 


 makanan kat sini mama bg 99% dia punya sedap...
kalah otel 4 bintang uols...

 org tgh bz.. mama ngan kak2 mengulorrr 
makan buah dokong ngan manggis...


 makan tengahari yg sedap......
 tgok..... sume pinggan full ok.. ahahhaa

 ahahaa layan lunch sambil di alun ombak kecil... fening wehhhh!!!!


 ok time layan mabuk laut... kah2.... 
berbot lah kita pusing2 ataih ayaq..


 malam BBQ bersama bos2 dr KL

 jejaka2 tgh layan lauk.... bukan makan nasi pong!!!

 tukang2 masak yg berjasa malam tu..... erk.. betul ke ni????

@
@
@
@

opsss ni yang sebetul nya tukang2 masak malam tu...
yg kat atas tu tukang menyibuk hokay!!!

 ni bos2 yang sangat gumbira malam tu..

tengokkkkk..... ikan besoo oooo....

okay itu ja yg mama nak tunjuk....
apapun tetap best walau lps balik seminggu br hilang fening!!!!! 

Monday, 30 July 2012

Selamat Hari Tua....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uols...






Hari ni genap la usia mama yang ke 30 tahun... Syukur Alhamdulillah kerana Allah masih menganugerahkan umur yang panjang untuk mama... 

Dah masuk angka 30an... semakin tua mama... Mama sangat bersyukur kerana setakat ini, kehidupan mama sempurna walaupun banyak sangat dugaan dan cabaran yang merintangi kehidupan mama selama ini... Mama mencuba sedaya upaya untuk mensyukuri segala nya...

Seiring pertambahan usia ini, mama akan sentiasa muhasabah diri untuk memperbaiki segala kelemahan diri mama.. Mama akan cuba untuk sentiasa berfikiran positif... Mama akan cuba!!! insyaallah..

Selamat Hari Lahir untuk diri mama sendiri... Mama tak perlukan apa2 dari sesiapa tetapi cukuplah secebis doa dari kalian untuk diri mama yang serba kekurangan ini..... 


Friday, 20 July 2012

Salam Ramadhan....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl




Monday, 16 July 2012

Cuci sawang, cuci mata, cuci minda....

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam bahagia uols....
Mama sekarang dah macam sekot kan???
ahahhaa kejap ado.. kejap non ado...
Apo nak buek sibuknya ngalahkan menteri ko!!! opss menteri laa sangat kan...

Betul, mama sekarang sibuk keje, sibuk uruskan cik abang mama yg tengah demam campak...
tapi dah semakin baik kesihatannya...
so, hari ni mama curik2 gak ambik peluang update blog yg semakin usang nih...
ehehhehe ( mcm la blog mama ni pemes kan...)
hahahhaa xpa2 sekali sekali perasan femes pa salahkan....

Mama update ni semata2 nak bagitau mama sangat sibuk.. ahahhaa
banyak benda nk post, tapi last2 dok kat draf ja..

ok hari ni mama kena outstation lagik... Sabtu ( OT ), Ahad ( meeting )
Isnin sampai Rabu petang, pastu malam tu mama ada dinner lak ngan member2 opis mama...
haishhh.. muka anak dara mama pon mama x sempat nak belek ag nih..

ok mama nak p Meeting kat sini...



hah korang kat mana ni???

ok ni Chalet Terapung Teluk Segantang Garam, Sungai Merbuk, Sungai Petani, Kedah...
milik PPK Sungai Petani...

mama pernah ke sini 2 3 tahun lps kalo x silap mama... memang best.. chalet dalam ayaq gitu...
tapi sekarang dah banyak perubahan kot... tengok la nanti mama snap gambo sendiri k.. ni mama cilok dr blog PPK jew....

okay uolss... mama nak siapkan sikit lagi keje sebelum mama bertolak ke tempat yg menarik nih...


TINGGAL CIK ABANG 4 HARI.... DOK BEBAIK YA LALINK...CIK ABANG CUTI, MAMA KEJE, MAMA KEJE, DIA KEJE.... 

Sunday, 8 July 2012

Akibat PJJ.........

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam Bahagia uols.... Selamat Bercuti buat yg bercuti hari ni...
( Mama dah bekerja...... kan Kedah keja Ahad-Khamis)

Mama ambik kesempatan kejap pagi ni nak bebel2....

erk.. apa lah mama nak bebelkan yea...
Mama rasa lucu sangat 2 3 menjak ni.. Mama sendiri tatau apa punca nya...
Tapi setiap kali mama keluar sorang2 atau dengan anak dara mama,
perkara ni wajib.. wajib hokay... terjadi...

okay mama bagi contoh2 situasi yang melucukan itu..
(bagi mama memang melucukan....kalo korang rasa tak ehehhee xpa2..di maafkan)

Situasi 1


Tempat : Dalam Bank


Pegawai Bank : Miss, ni adik u yg kecik ya?
Mama : ya.. yang lelaki tu adik bongsu saya.
PB : eh, yang girl tu?
Mama : oh itu anak dara saya....
PB : wahhhhhh..... anak miss.. ingatkan adik tadi.
Mama : ( tersipu2 malu.... gedixkan...ahahhaha )


Situasi 2

Tempat : Kedai Makan
( mama selalu p makan kat kedai ni sensorang )


Abang A : Along mai mana?
Mama : Mai hantaq mak umah mak menakan. Depa buat nuri tunang.
A : ooo... habis tu kita tu bila pulak nak kawen?
Mama : erk.. sapa along ka? Along dah kawen la...
A : dok bohong lagu tu laa.... Nanti bawa mak mai nak tanya...
Mama : ehehhee.. awat nampak cam x kawen g ka along ni?
#terusperasanmuda hokay!!!!!gedixsangat kan.....ahahhahaa


Situasi 3


Tempat : Kedai Makan SP, Alor Setar
( Selepas ambik order)


Tukang Ambik Order : Deting ya kak? 
Mama : Ya.. sekali sekala deting ngan laki...
TAO :   Laaa.. suami kak ka? saya ingat pakwe tadi....( Sambil jeling2 cik abang mama) 
Mama : erk..... adesss nampak mcm pakwe akak ka???
( Cik abang mama dah senyum2 perli dah )




Okay itu situasi2 yang amat melucukan mama... sebab mama rasa lucu,
# - Badan mama ni dah mcm ada anak 4 kot.
# - Motip mama tetiba rasa muda bila orang ckp mcm tu...
#- Dah masuk 30 tapi org dok kata muda...


Mama rasa kan, motip semua tu adalah sebab mama selalu jalan sensorang,
 pastu anak dara mama tu dah nak sama besar ngan mama.....
SYUKUR LA KALO AWET MUDA KAN.. EHHEHEHHEE

Saturday, 7 July 2012

Proton Preve lah plak...

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl
Salam uols.... salam berhujung minggu ya....
Mama dah puas bercuti marin.. hari ni walopon cuti mama mai pejabat untuk habiskan sedikit kerja yg masih perlu di selesaikan segera....

Dah siap keja mama merendek jap kat blog2 yg best.. sekadar jd SR ja.. okay lah tu kan.. ehehhee

Hari ni mama nak ajak uols tgok keta yg best pada mata mama ni...
Walaupun pd org lain dah lama cita pasai PREVE ni.. tapi mama masih jakun k..
Petang marin mama sempat belek2 PREVE ni.. wahh nampak sgt cute hokay...

kalo nak tgok harga dia tgok kat sini ya 




 Proton Preve Interior :

Proton-preve-interior

Proton-Preve-Malaysia

Proton-Preve-Pictures

Proton-Preve-Exterior



Proton-Preve-Colours

Model
- Proton Preve didatangkan khas dalam tiga model setakat ini yakni 1.6 CVT Premium (auto), 1.6 Executive CVT (auto), 1.6 Executive MT (manual).

Harga
- OTR price termasuk insurans untuk ketiga-tiga model ini adalah berbeza. Di bawah adalah harga Semenanjung Malaysia (sementara Sabah dan Sarawak lebih tinggi sedikit). Berikut adalah perinciannya:
1. Proton Preve model 1.6 CVT Premium (Metallic) – RM72 990
2. Proton Preve model 1.6 CVT Premium (Solid) – RM72 540
3. Proton Preve model 1.6 CVT Executive (Metallic) – RM62 990
4. Proton Preve model 1.6 CVT Executive (Solid) – RM62 540
5. Proton Preve model 1.6 MT Executive (Metallic) – RM59 990
6. Proton Preve model 1.6 MT Executive (Solid) – RM59 540
Spesifikasi
- Antara spesifikasi Proton Preve adalah dilangkapi dengan enjin turbo 1.6 (dikatakan mampu menghasilkan kuasa yang sama dengan enjin 2.0), berkekuatan dengan 138PS pada 5 000rpm, daya kilasan 205 Nm, dilengkapi suis penghidup enjin (model Premium sahaja), stereng berkuasa hidraulik, brek ABS dengan EBD, sambungan 4G WiFi, sistem GPS, audio CD MP3 (dengan Bluetooth, USB dan sambungan iPod) dan juga beg udara.
Warna
- Terdapat enam warna yang boleh dijadikan pilihan oleh bakal pemilik seperti Blue Lagoon, Fire Red, Genetic Silver, Solid White, Tranquility Black dan Elegant Brown.
Anggaran kasar ansuran untuk pembelian kereta ini (9 tahun) adalah di antara RM629.33 sebulan – RM765.94 sebulan (bergantung kepada model yang dipilih).


Sumber Asal: Proton Preve – Model, Harga, Spesifikasi Dan Warna! - Julmazli Dot Com 




Ish mama ni kan... tak tetap betul hati.. tgok Myvi.. minat Myvi.... ni boleh belek Preve minat Preve lak....


HATI DAH SENANG SEBAB ISWARA MAMA DAH SAH MILIK MAMA SELEPAS 6 TAHUN.. ALHAMDULILLAH....

Thursday, 5 July 2012

Selamat Pengantin Baru...

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Salam uols.... 
Lama bebenor mama rasa mama x menaip kan.. bz lew sesangat mama nih..... adess..
Mama ni bila byk keja terlampau mama mesti terpaksa korbankan kejap keja yg mana2 boleh di abaikan kejap.. ehhehe so, blog kesayangan ni lah mangsa nya...

okay sekarang walaupun masih sibuk tapi mama tetap nk ambik kesempatan nak update sedaya mama... 

untuk n3 1st bulan Julai ni mama nak postkan gambar2 perkahwinan anak buah mama... majlisnya pada 1 & 2 Jun yang lalu... dah sebulan lah kan... tapi xpa... mama nak jugak post... ehehhee ( adaakukesah)

okay layan la gambar yg x seberapa ni ya..




 Di akad nikah oleh Abang Ipar mama ( Bapa Mertua Pengantin Lelaki)




 tengah di khutbahnikah oleh tok imam yg sgt baik...

 wahh dapat cincin lagi...



katering yg best.. 

 dengan mak sedara yg kemetot... adessss...
( baka derang ni suma tinggi2 tau)


tetiba jd pengapit bidan terjun...... janji ado...

ni kat Kepala Batas, Aloq Staq.. bertandang ke Rumah Pengantin Lelaki

hah ni sebenarnya pengapit yg bertauliah.... 

apapun Alhamdulillah... majlis berjalan dengan lancar...
outdoor photography di buat kat Mengkuang Dam.... best oooo.. sesapa nak kawen n dok tercari2 destinasi utk outdoor p la kat sana untuk org2 Penang dan sewaktu dengannya



SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT HAZWANI & FAHMI...
SEMOGA KALIAN AKAN KEKAL BAHAGIA HINGGA AKHIR HAYAT...

Suami isteri...

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl

Sekadar untuk renungan kita bersama

ayat ni mama copy dari FB..

Renungilah sejenak kata-kata ini...

Disaat kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya dulu...

Disaat kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya dulu..

Disaat kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya senantiasa...

Disaat kamu ingin menduakannya, bayangkan jika dia selalu setia bersamamu...

Disaat kamu ingin membohonginya, ingatlah saat dia jujur kepadamu...

Tetapi awas ! Jangan sampai disaat dia sudah tidak berada disisimu lagi...baru anda sedari betapa bermakna semuanya untukmu...

Yang indah hanya sementara...Yang abadi adalah kenangan...

Yang ikhlas hanya dari hati...Yang tulus hanya dari sanubari...

Oleh itu, belajarlah untuk jujur pada diri sendiri, lakukan apa kata hati, sehingga kamu tidak perlu lagi menyembunyikan apapun dalam hidupmu..

ADAT MELAYARI BAHTERA, ADA KETIKA DI BADAI OMBAK, ADA TIKA TAMAN SEGAR MEWANGI, TAPI ITU SEMUA ADALAH GURU YANG AKAN MEMATANGKAN FIKIRAN NAKHODA DAN KELASI2 NYA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...