I made this widget at MyFlashFetish.com.

Orang2 yang sangat cun!!!!! TQ sudi follow mama

Saturday, 29 October 2011

berhari minggu yg tenang




Salam bahagia uolss.....
Selamat melayan perlawanan Bolasepak Piala Malaysia Tganu vs N9....
kita tgok sapa yang menang.. mama menaip sesambil layan bola... boleh aje kan.. ehehhe

Hari ni dah sabtu.... sekarang Ahad ke Khamis, Jumaat ke Sabtu rasa sangat sekejap.....
Selalunya setiap minggu walopon mama bcuti hari minggu tapi sbnrnya jadual sangat padat....
So, sebelum mama kembali menyibukkan diri minggu depan ngan keje2 yang sedang menanti, minggu ni
mama ambil kesempatan untuk melayan anak dara mama n diri sendiri sebenarnya....
Mama rasa sangat berbaloi cuti 2 hari mama untuk minggu ni....

Marin hari Jumaat, mama bawa anak dara mama berdeting berdua ( b2 jew la sebab abah nya x balik )
kami meronda kat bandar aloq staq marin... tapii, mama rasa best n untung sgt bila ada anak dara yg nak sama beso ngan mama .... Bila berjalan berdua tu org kata " adik cik tu umoq berapa? sekolah darjah berapa????"... ehem3.... adik uols.... kembang semangkuk mamanya kan... ehehhehee
Tapi mama cepat2 jawab " bukan adik sy mak cik.... anak saya tu.. dah darjah 3 dah..."

ermmmm ada lagi la ayat2 yg kuaq dr mulut mak cik yg memang mama x kenai tu....
sekali pk... untungkan.. mama x masuk 30an lagi tapi anak dara dah besau panjang pon.....
Ahamdulilah...


Hari ni mama layanzz movie ngan anak dara mama... lepas siap kemas umah bagai,, kami terus layan movie
lastly mama layan hindustan, anak dara mama tu layan Raya Tak Jadi lak....

ermmm sangat2 menikmati saat bersama insan2 tersayang....

ok uolss... jom layanzzz bola....

Wednesday, 26 October 2011

~epy dewalii~

Tuesday, 25 October 2011

Monday, 24 October 2011

Basikal Untuk Di jual..........

Salam uols....

Mama menjengah kembali di dunia blog mama ni....
mencari modal untuk menghapdet sebenarnya....
Selepas berlaku ribut taufan lam diri mama, mama kembali mengemaskan diri mama.. ehehhehee
ayat.... ntah hape2 kan..

ok2 berbalik pada tajuk di atas,,,,ceh skema la plak kan...

ni hah mama dgn niat tulus ikhlas nak membantu anak sedara mama yang tgah bersemangat waja utk berbisnes...

dia jual basikal sebenarnya.. harga memang da best.. murah sangat2 mama rasa...
kalo yg tggal area Jitra, Alor Setar, Kuala Nerangf n sekitarnya kalo berminat leh la terjah2 tgok...

ni antara gambar2 beskal yg dia jual








ok ni hanya sebahagian saja....
banyak lagi kat galeri dia...

Mama dah belikan untuk anak dara mama sebuah mountain bike... yg utk kanak2 umo 10 thn ke bawah...
baru RM200... itupun leh lego2 lagik.... cer try...

mama lupa nak upload gmbar beskal anak dara mama tu.....

harga memang menakjubkan!!!! ehehhe x rugi kalo anda mencuba....

kalo nak tau lbh lanjut kontek mama melalui email : pyersyaya@ymail.com @ kat FB mama....

Thursday, 20 October 2011

~wordless~

jom join fantaghirolynn-giveaway!!!!!


Salam uolss.... mama tgah bw tadi pastu terjumpa GA ni...
sejak mama pindah ke blog baru ni mama baru 2x join GA kot... GA terbaru ni dari 

Syarat Penyertaan :

1. Follow Blog INI. OK MAMA DAH FOLLOW!!!
2. Buat simple entry mengenai GA ini. YEAHH INI ENTRYNYA!!!
3. Letak banner di entry dan linkback. OK MAMA DAH LETAKKAN
4. Tak perlu letak banner di sidebar. YEAHHH X LETAK PONG!!!
5. Tinggalkan url link anda di entry ini. OK SIAP!!!
6. Tarikh tutup adalah pada 1 November 2011. ERMMM HARI NI BARU 20HB OKT KAN???

**Pemenang dipilih melalui Cabutan Bertuah. 
(MAMA HARAP MAMA TERBERTUAH KALI INI.. EHEHEHEE)

Hadiah : 
 3 pasang Selipar angry bird untuk dimenangi!

sebab apa mama harap sangat mama bertuah???

SEBABNYA ADALAH ANGRY BIRD!!!! MAMA NAK SELIPAR ANGRY BIRD TUUU...

Wednesday, 19 October 2011

~minggu yang sangat sibuk~

Salam uols...
Mama dalam perjalanan nak ke Bukit HItam ni.... sesambil layan blog.. sebab ni baru mama ada masa nak update blog.. lagipon idea tgah full lam pala nie....
Mama lam keta opis... Hari ni saja mama punya agenda yg sangat padat... kalo ikut letih memang letih hokay.. tapi inikan tanggungjawab... redahkan juaa...

Mama keluar seawal jam 7 pagi tadi ke HQ, menyelesaikan urusan di sana, sesambil mengiringi kwn2 pejabat untuk sesi temuduga kenaikan pangkat...

Kemudian bergegas pulak ke Hospital Sultanah Bahiyah untuk menguruskan buruh yang kat ICU...
untuk di hantarkan balik ke Thailand....
So sekarang baru selesai urusan di spital n mama baru otw nak ke BKH untuk mengiringi pesakit tu...
( cehh ayat mcm mama ni nurse plak kan.. )

okaylah uolss.... sebab mama nak rehat jap....

Sunday, 16 October 2011

~mengasah bakat terpendam~

 Salam uolss....

entry yg saja di buat utk menunjuk kepakaran yang tersembunyi... ahakssss

ada rasa mau muntah x????
ehehehehhe....
alah ni hah tadi mama terajin untuk mencuba buat Kek Puding Karamel pelangi??? ntah nama nya lebih kurang tu la.. mama jumpa resepi kat blog e-na... sory mama terlupa url blog tuan punya resepi.. nnt mama carikan yea,,,,

alhadulillah memang menjadi... best sangat.. 

comey xcomeyx?????


 tapii kan yg ni baru kek yg berpuding tuu.. ehehhe yg atas tu lebihan bancuhan kek td sbnrnya..

comot sgt sorii la mama ni kerastangan untuk masak2 ni.. tapi bila sesekali mood itu dtg.. best jugak...


Ni selepas di keluarkan dr oven......



mama sangat gelojoh untuk melihat hasilnya.. akibatnyaa
ermmmm pecah hokay!!!! cedey... tapi rasanya mmg best sgt.. sedap..


nampak x yg puding tu berlari dr keknya... huhuhuu wlpn x menjadi mama tetap post yg ori gambar
tanpa di edit... ehehhehehe

ok lah yeaaa.... mama nak tdo dah... tgah layan perasaan ni.. opssss!!!!! tetiba kan....
okay gud nite uolss..

Saturday, 15 October 2011

~bila rasa itu datang!!!!~


Assalamualaikum w.b.t لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ...
Salam bahagia uolss...

Selamat hari Sabtu... selamat berhujung minggu....
Mama sepatutnya ada misi besar hari ni.. tapi biasa la kita kan hanya manusia biasa....hanya mampu merancang... tapi Allah yang menentukan segalanya..
NAk give up??????

ishhh x kot.. sbb mama akan terus berusaha selagi terdaya untuk menyelesaikan misi mama ini!!!!

Chaiyok3!!!!!




note  : nak kena plan lain hari la plak utk mega projek itu....

Thursday, 13 October 2011

~percubaan pertama~

Selamat tengahari uolss......

Dalam mama dok sibuk2 menaip laporan yg di minta boss.... uols tau apa keje mama buat selain menaip laporan tu?????

jeng...jeng........ 





puding karamel!!!!!!!!
wuhuuuuuuu.... sedap xsedapx ?????

seumur idup mama ni baru 1st time buat hokay... so korang caya x ini hasil mama buat????

ahahhahahaa pada yg x caya tu andaa betul!!!!


ni hah.... yang mama proseskan kat daapur opis tadi..... dan hasilnyaaa



ahahhahahhaaa shumelll x?????? tapi sodap tau!!!!
okay uolsss mama nak p habiskan karamel yg mama buat tu....

~Mood Rindu~

Salam uols... salam rinduuu....

Mama tengah merindui ni...
Rindu yang berbagai...
Rindu pada suami tersayang, rindu pada insan2 yang tersayang....
Semalam mama mimpikan Arwah Abah mama..... Arwah Wan.... 
rindu pada mereka2 ittew..
Arwah Wan merupakan insan yang paling mama sayang..



Dulu masa Arwah Abah tinggalkan mama, mama cuma menumpang kasih wan dan chik ( adik mak)
Mama membesar ngan kasih sayang wan yang bukan sedikit...
melimpah ruah... tapi saat wan meninggal mama masih kat hospital sebab demam panas sewaktu mengandungkan anak dara mama....

Mama sangat terkilan waktu tu... tapi Mama sentiasa mendoakan yang wan dan arwah abah di tempatkan bersama golongan org2 yang beriman....

Al Fatihah..........


Mama juga sedang merindui cik abang mama.... rinduuu sangat.. mungkin ini juga perasaan insan2 lain yg sedang berjauhan kan..

Merindui cik abang mama yang kdg2 sangat baik, kdg2 baik, kdg2 sangat garang.... eauwwww!!!!
ehehheheheh 

gambar sekadar hiasan


note : tak sabar tggu sabtu nanti.. ada mega pojek... ehehhehe


Wednesday, 12 October 2011

~WW II~m

~WW~

gambar sekadar hiasan.....

Tuesday, 11 October 2011

~terus melangkah!!!~

Monday, 10 October 2011

Hotel Park Avenue ( Mesyuarat Agong)

Salam uolss ni..
mama terajin hr ni nak upload gambo2 masa kat Park Avenue hari tu...
tgok jew lah yea....
 jgn muntah pink udah le..

layan yeaa...

















~berangan si buah berangan~

Salam uolss,,
 mood mama sedang turun naik untuk menaip kat blog.. ntah napa..
bz sgt ke? ermmm x jugak kot.. tapi ntah la napa...

opsss.. mama dah tau napa....
uolss nak tau??? sbb apa mama malas sgt??? sebabnyaa
mama sekarang dah dapat  1 penyakit taw....

*
*
*
*
*
berangan nak gapai bintang di langit!!!!!!

dream Pictures, Images and Photos



Mama sekarang tengah berangan nak kan ini!!!!!

gambar sekadar hiasan

betul.. mama rasa teringin sgt nak ada umah sendiri.....
baru2 ni mama terjumpa sebuah rumah idaman...
tapi,,,,, mama harus la sedar diri kan... mama ni mana la mampu nak beli rumah yg kebabomm!!! tu...hukhukhuk........

apa pon mama harap sangat mama akan ada umah sendiri untuk menumpang teduh...
x kisah la besar ke kcik ke janji ado.... lagipon 3 org ja nak dok kan.... ermmm semoga ada rezeki mama nanti....

note : cantikkan umah kat atas tuu..... kaloooo laa dapat.. ahahhahhaaaa
( dpat tgok pon xpew)

Friday, 7 October 2011

Nasihat Buat Kaum Adam


Mama hanya copy dari FB kawan mama....... jom la layan jap...

Pesanan Buat Suami..

1. Selalu menghargai usaha dan penat lelah isteri, terutama isteri yang bekerja dan sama-sama terpaksa menanggung hutang suami.

2. Bila isteri bercakap, pandanglah mukanya dan buka telinga luas-luas. Biar apa yang dikatakannya masuk telinga kanan dan tersumbat di telinga kiri. Sambil tu otak suami kenalah memproses informasi yang diterima daripada isteri dengan bijak serta prihatin.

3. Jangan sekali - kali membandingkan masakan isteri atau cara isteri menghias rumah dengan mak anda kecuali masakan atau cara menghias isteri anda lebih baik dan canggih dari emak anda..

4. Jangan demand sex sekiranya isteri tak ada mood atau letih. Agama suruh kahwin bukan semata-mata untuk penuhi nafsu syahwat saja.

5. Kalau pasangan dah ada anak, sama-samalah menjaga anak. Benih dari awak juga.. Ada suami, isteri sedang makan disuruh cebok kencing n berak anak sedangkan suami duduk tersandar kekenyangan macam maharaja.

6. Jangan sekali-kali duduk tersandar depan TV atau relax-relax sedangkan isteri bila balik dari kerja, buka saja kasut terus masuk dapur, memasak, mengemas, membasuh, kejar anak dsbnya. Berbulu mata dan sayu hati isteri bila kami tak cukup tangan nak menguruskan rumahtangga sedangkan suami lepas tangan.

7. Sekiranya suami makan dahulu, tinggalkan sedikit lauk utk isteri. Jangan bedal semua sampai turn isteri yang tinggal cuma ekor ikan sekerat, janggut sotong dan ekor taugeh.

8. Kalau nak ajak member bertandang ke rumah, beritau isteri dulu, kalau boleh sehari-dua in advance. Jadi bolehlah dia memasak yang best-best dan mengemas rumah cantik-cantik. Bayangkan perasaan isteri kalau tetamu datang terpacak sedangkan kain-baju masih berlonggok belum sempat dilipat, permainan anak masih berselerak dan isteri cuma masak mi maggi saja.

9. Jangan sekali-kali menyakat isteri tentang saiz badannya yang semakin sihat atau semakin melidi. Tengok body sendiri dalam cermin dulu.

10. Jangan kentut depan isteri. Masa bercinta dulu kenapa boleh control kentut?

11. Hormatilah ibu-bapa dan kaum keluarga isteri walaupun anda cuma main wayang, bodek mereka masa nak mengurat isteri anda dulu. Jangan sekali mencaci mereka walaupun secara bergurau.

12. Jangan kedekut dengan isteri serta keperluan rumahtangga.

13. Jagalah maruah anda sebagai suami & lelaki. Selagi boleh, jangan bebankan isteri dengan masaalah kewangan anda. Selalunya perempuan ni, semakin suami “degil” tak nak minta pertolongan, selagi itulah dia rela nak tolong.

14. Jangan bersepah dan bersikap pengotor. Dah buka baju, letakkan dalam bakul baju kotor, dah guna cungkil gigi, buanglah dalam bakul sampah, bila dah guna ubat gigi bubuh balik penutupnya, dah ambil sesuatu barang simpan balik ditempat asal.

15. Rajin-rajinlah bertanya isteri kalau dia perlukan bantuan anda dengan kerja rumah atau menjaga anak. Tapi jangan tanya dua tahun sekali. Jangan tunjuk rajin bila ada tetamu di rumah saja.

16. Hormatilah isteri anda sebagaimana anda mahu dihormati. Isteri pun manusia. Allah berikan banyak keistimewaan kepada para isteri tapi diputar-belitkan tafsirannya oleh orang lelaki untuk kepentingan diri sendiri.

17.. Jangan main kayu tiga dengan perempuan lain. Main lain lagi tak boleh. Kalau isteri awak yang buat, tentu awak tak boleh tolerate, jadi mengapa isteri awak kena tolerate kalau awak buat?

18. Kalau tak menyukai sikap atau perbuatan isteri, tegurlah secara baik, jangan asyik nak menengking aja. Kalau awak sakit nak mati nanti, siapa yang kena jaga awak? Bai jual roti? Apek jual sayur? Jiran sebelah rumah awak?

19. Kalau isteri nampak tak sihat, cepat-cepatlah bawa jumpa doktor. Tunjuklah anda mengambil berat tentang dirinya.

20. Berbincanglah dgn isteri sebelum sesuatu keputusan dibuat. Walaupun suami megah ada kuasa veto, tak jadi bapok kalau pendapat isteri diambil kira. Pokok pangkalnya ialah timbang rasa dan saling menghargai. Cubalah ketepikan ego yang keterlaluan. Bukannya laku bila dah mati nanti.

21. Dalami agama dan bimbinglah anak isteri dengan ikhlas seperti yang dituntut agama. Ingat, kalau seorang suami masuk syurga, besar kemungkinan isteri pun masuk syurga. Kalau suami masuk neraka belum tentu isteri juga masuk neraka. Kalau isteri masuk neraka, besar kemungkinan suami juga masuk NERAKA tapi kalau isteri masuk syurga belum tentu suami pun masuk syurga.Ini bukan rekaan saya tapi saya dengar dari seorang ustaz.

22. Berusahalah dgn ikhlas untuk mempertahankan keharmonian rumahtangga. Jangan buat apa yang isteri tak suka. Percayalah, kalau suami buat baik sekali dengan isteri, isteri balas sepuluh kali

23. Jangan buat donno kalau isteri merajuk atau berkecil hati.. Kalau perlu minta maaf, minta maaf, kalau perlu dipujuk, pujuk. Hati orang pompuan ni sensitif. Kalau isteri rasa suami tak ambil kisah, perasaan bagai dihiris-hiris. Perkara yang dipandang remeh oleh suami boleh menjadi kanser kepada isteri. Kepada para suami khususnya dan kaum lelaki amnya, janganlah dianggap masalah hati dan perasaan orang perempuan ni enteng sahaja.
Peringatan Untuk Semua Lelaki Muslim. *Sesiapa yg nak share silakan. Tak perlu mintak izin dah sebab mmg sy nak share pun dgn semua orang.
Oleh: Enco Encho
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...